Skoči do osrednje vsebine

Knjižnica pod zvezdami

Domov

Petek, 18. junij 2021, ob 19.00 v atriju Kulturnega doma Beltinci 
V primeru slabega vremena bo dogodek v Kulturnem domu Beltinci.

Literarno-glasbeni večer z Aljošo Bagola in Dominikom Bagola - Balladero

Aljoša Bagola, slovenski kreativni direktor desetletja, bo predstavil svojo knjižno uspešnico Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke. V svoji dvajsetletni oglaševalski karieri je osvojil preko 150 nagrad in priznanj ter ustvaril nekatere najbolj znamenite kampanje v slovenski marketinški zgodovini. Sedaj se posveča predavateljstvu, pisanju, svetovanju in spletnim tečajem na področju ustvarjalnosti in duševnega zdravja, pri čemer si prizadeva čim več ljudi motivirati k osebni rasti, napredku in uspehu.

Za glasbeni del večera bo poskrbel Dominik Bagola, priznani klavirski kantavtor Balladero, ki po dveh uspešnih albumih Club Deuce in Perfect You, napoveduje svoj tretji studijski album. Medtem, ko morda komu še vedno v ušesih odmeva najbolj predvajana skladba leta 2016 na Valu 202- Zlati časi, je Balladero izdal številne nove - Še živim (2019), ki je nastala v sodelovanju z Jadranko Juras, Ponesi me (2020), Drugačen svet (2020) v sodelovanju z Žanom Serčičem ter nazadnje letos marca izdana Najina, pri kateri je znova sodeloval z mednarodno zasedbo pod vodstvom producenta in kitarista Uwe-ja Bosserta (Reamonn). Balladero tudi sicer, v tem za ustvarjalce še naprej neprijaznem času, kot številni drugi glasbeniki vztraja in ostaja aktiven. Maja je nastopil v oddaji Izštekani na Valu 202, kjer je z 12-člansko orkestrsko zasedbo (zgoščeno verzijo lanskega prestižnega gostovanja na festvalu Ljubljana s Slovenskim mladinskim orkestrom - SMO), bendom in številnimi gosti predstavil presek svoje raznolike glasbene poti. Po pestrem koncertnem poletju se bo letos širšemu občinstvu predstavil tudi v finalu Slovenske popevke s skladbo Marelice. Balladera sicer ob polnokrvni odrski izvedbi krasijo skladbe, ki imajo svoj unikaten karakter, od zasanjanih balad, do udarnih rokerskih rifov pa vse do prefinjenih “poskočnic”.
Zasedba: Dominik Bagola Balladero – klavir in vokal, Boštjan Gradišek – bobni, Nace Jordan – bas kitara,Martin Lunder – električna kitara in Amadej Herzog – harmonika.

Dogodek bo organiziran v skladu s higienskaimi priporočili pristojnih organov za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-COV-2, ki bodo veljala na dan dogodka, o čemer vas bomo obveščali na naši spletni in FB strani ter na dogodku.

Galerija